Werkwijze

Leren zeilen zoals het hoort: veilig en met plezier

Wij geven de cursussen Kajuitjachtzeilen I tot en met III en Kajuitjacht IV erkend door de Commissie Watersportopleidingen (CWO). De lessen voor de cursus Kajuitjacht I en II kunt u verspreiden over diverse weekenden of werkdagen.
Ook kunt u de twee cursussen combineren in een vijfdaagse zeilcursus.

Of probeer eens een enkele lesdag, gewoon voor het plezier van op het water zijn.

Bij ons staat plezier en ontspanning voorop. Wij besteden daarom veel aandacht aan de veiligheid en aan het opleiden van professionele, bekwame instructeurs. In een veilige omgeving met bekwame instructeurs, is het plezierig en ontspannen leren.

Wij streven ernaar voor Kajuitjachtzeilen I en II met een vaste instructeur te werken. Na dit niveau is het juist wenselijk om van verschillende instructeurs les te krijgen. Wij hebben een uitgewerkt kwaliteitssysteem waarin de overdracht van kennis over het niveau van de cursisten, geborgd is.

Aanpak

Wij werken bij Zeilschool Hoorn bewust met kleine lesgroepen.  Met maximaal vier cursisten tegelijk. Zo kunnen we borgen dat ieder het soort aandacht krijgt om alles uit de lessen te halen. En veilig en zeker leert zeilen. We vinden het belangrijk dat al onze cursisten uiteindelijk met een goed gevoel aan het roer zitten en hun grenzen kennen.

Zeilen met moderne hulpmiddelen

De zeilsport zit vol met prachtige tradities. En het vakmanschap van schepen en het instrumentarium is vaak indrukwekkend. Maar bij Zeilschool Hoorn gaan we met de tijd mee, we maken gebruik van het vakmanschap dat hoort bij 2014. Naast de papieren waterkaart, almanak, passer, plotter en potlood, maken we óók veelvuldig gebruik van apps en internet om een reis voor te bereiden, te navigeren en de weersomstandigheden te beoordelen.

Leren op maat

Zeilschool Hoorn is een kleine zeilschool. Dat geeft de mogelijkheid om onze cursussen aan te passen op de behoefte van de cursist.

Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat een cursist in een sluis in paniek raakt. We besteden dan extra aandacht aan het in- en uitvaren van sluizen. Of bij een meerdaagse cursus kan de cursist een voorkeur hebben voor bepaalde havens. Alles uiteraard onder voorbehoud van de wind- en weersomstandigheden.

Vaargebied

In overleg met uw instructeur wordt bepaald vanuit welke haven de cursus begint: Hoorn of Medemblik. Voor Kj I en Kj II is de ligging van Hoorn zeer geschikt. Voor een meerdaagse tocht is vertrek vanuit Medemblik gunstiger, de afstand naar de Waddenzee en Noordzee is korter.

Beide havens zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en bieden voldoende (gratis) parkeergelegenheid. En in zowel Hoorn als Medemblik zijn er op loopafstand van de haven, voldoende gelegenheden om iets te eten of drinken.

Praktische informatie

De lessen worden aan boord gegeven van 09:30 uur tot ongeveer 17:00 uur. De gehele dag wordt praktijk beoefend afgewisseld met de bijbehorende theorie. De lunchpauze is aan wal of op het water.
Afhankelijk van weer en wind brengen wij tijdens de dag een bezoek aan een andere haven.
Soms worden mensen zeeziek. Dit kan iedereen gebeuren. Onze instructeurs zijn extra getraind op het vroegtijdig herkennen van de signalen en weten hoe te handelen. In veel gevallen kan hierdoor het echt zeeziek worden, worden voorkomen.

Interesse, meer informatie aanvragen dat kan

Bel ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!
06-41448388

 


Klik Hier