Ik kan alleen maar zeggen: indrukwekkend. Echt een item voor op je bucketlist.

Hans

cursist Zeezeilen II

De Engelse oostkust

Bij de oversteek van IJmuiden naar Lowerstof ben je 20 tot 24 uur onderweg. Als zeilschool organiseren we deze reizen niet zelf maar we hebben een heel netwerk aan zeilers die wel gaan. Mogelijk kunnen we je helpen aan een mooie ervaring via die netwerk. Want het is een ervaring die we iedere zeiler gunnen!

Van IJmuiden naar Lowerstoft is een heerlijke ervaring voor iedere ervaren zeiler. Het is heel veelzijdig. Want behalve met het weer en je schip, heb je ook te maken met de beroepsvaart. De grote zeeschepen die allemaal voorrang hebben. Met TSS en deep water routes. Je hebt te maken met het gezelschap aan boord, met elkaar ben je zeker 24 uur aaneengesloten op het water. Soms komen we onderweg bruinvissen tegen. Eenmaal aangekomen hoort een bezoekje aan de Butt en Oyster in Pinn Mill bij de ervaring. En dan: de terugreis. Weersomstandigheden onderzoeken, voorbereiden, plannen, routes en alternatieven uitzoeken.

Ik had de hondenwacht van 03:00 tot 06:00.  Maar wat was het mooi om de kust te zien. Op de plotter was die al een hele tijd zichtbaar. En dan op zoek naar die ene boei, die ons naar veilig water loodst. 08:00 Uur aankomst in Lowestoft, Mooie oude haven van de The Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club. Volgende keer op eigen kiel!

Walther

cursust Zeezeilen II

Onderweg wel wat katterig geweest maar deze ervaring pakken ze me nooit meer af. Weer was best pittig met 6 Beaufort. Dat voelt op het land toch heel anders aan. Op de terugweg bakstag wind dat gaat echt als een speer. Eindigen in Den Helder aan lager wal maar met veel voldoening een ervaring rijker

Cor

cursust Jachtzeilen III

Voor onze bemanning zijn zeilers vanaf niveau II welkom. Tijdens het evenement verdelen we de taken aan boord en richten diensten van 3 uur op en 3 uur af in. De kosten voor deelname zijn € 425,- per persoon. Dit is inclusief een BBQ voor de start, inschrijfgeld, kosten voor de boot en eten en drinken aan boord.

Neem contact op als je meer wilt weten of misschien mee wilt varen.